Jag lever själv med funktionsvariationer som bl a gör att jag i perioder har svårare att gå på mina ben. Detta driver mig att ständigt utveckla nya och förbättrade lösningar i min vardag för att leva ett så enkelt och smärtfritt liv som möjligt. Ofta behöver jag hjul när jag är ute och jobbar eller gör ärenden. Det är dock inte så enkelt att rulla runt i en stad som har backar och trappor. Eller trösklar, trottoarkanter och dörrar utan elektrisk öppning.

IMG_6285-e1457530426118

Tillgängligheten ökar i Sverige, men är inte så stor som man kanske tror. En vän till mig fick mig intresserad av att utveckla ett kommunikationsverktyg som skapar enklare kommunikation kring tillgänglighet i det allmänna rummet och på stan i största allmänhet.

Var finns trappor? Var finns ramper, och var finns hiss i stan?  Kan en person i permobil gå på toaletten på den där restaurangen som är så populär? Kan en blind person navigera enkelt, eller en hörselskadad se tydliga skyltar? Sånt går jag igång på! Hur vi kan vi kommunicera bättre och tydligare i det offentliga rummet!

Vill du veta mer, eller har en kommunikationsidé som du eller ditt företag vill få stöd att utveckla? Tveka inte att höra av dig!

Yrkesdörren: Ett spännande sätt att hjälpa någon i sin karriär!

Jämlikhet för mig handlar om alla människors lika rätt till så lika förutsättningar som möjligt. Det gäller inte bara funktionsvariationer. Jag är därför Dörröppnare i projekt “Yrkesdörren“. Ett positivt och konstruktivt sätt att integrera nyanlända in i svenskt yrkesliv. Har du en timma över? Varför inte lägga den på att prata med någon som du kan hjälpa vidare i sin karriär? Läs mer här!

Inspirationsföreläsningar 

Behöver du eller ditt företag en boost och lite nya perspektiv? Jag delar med mig av min resa genom ett oväntat sjukdomsförlopp som gav mig helt nya förutsättningar- men också nya möjligheter och ett inspirerande nytt sätt att ta mig an både världen och människorna jag möter.

Har du hittat din nötknäppare?

En berättelse om att möta utmaningar 

Nötknäpparen kreaprenad bild föreläsning