Hej!

Välkommen till Kreaprenad. Jag heter Anna Bylin och efter flera år av olika tjänster inom PR- och kommunikation både i Sverige och utomlands kände jag att det var dags att starta eget 2015.  I och med detta kan jag också utöka mitt utbud av tjänster och därur föddes namnet Kreaprenad- Kreativ Entreprenad.

Idén om att driva eget föddes redan när jag startade upp en PR-verksamhet på Svenska konsulatet i San Diego, Kalifornien, USA 2006/2007. Jag reste runt i landet för att promota Sverige, konsulatet och organisationen Swedish Center där jag var administrativt ansvarig. När jag var Communications- and Event Coordinator på Amerikanska handelskammaren i Stockholm fick jag än mer blodad tand. Men jag ville inte bara starta eget, jag ville kunna påverka med och genom mitt arbete. Jag har alltid trott på kommunikationens kraft och inspireras av att formulera och förmedla budskap.

Mitt i livet förändrades plötsligt allting när jag blev kroniskt sjuk. Jag fick lära mig många saker på nytt. Tack vare min utbildning som kommunikatör och erfarenhet av försäljning så kunde jag efter rätt behandlingar fortsätta min karriär. På lite nya sätt och med lite nya villkor.  Några jobb som varit extra roliga: Dokument Press där jag fick möjligheter att jobba med förlagsfrågor, organisation och personalfrågor. Lidingö stad där jag var projektinformatör för IT-projektet “E-formulär” och tog fram elektroniska formulär för att ersätta stadens pappersblanketter.

Men jag ville ju bli egen! Min bakgrund motiverade mig att ta det självklara steget till att bli konsult och föreläsare kring mina erfarenheter både yrkesmässigt och privat. Se Föreläsningar för mer info. Idag är jag även konsult inom utbildning,  kopplad till IHM Business School och kurslärare i Digital kommunikation på Nackademin.

Samtidigt brinner jag för olika kommunikationsprojekt som förbättrar kommunikation inom tillgänglighet och jämlikhet och föreläser bl a om hur det är att leva med funktionsvariationer.

 

Foto: Leafoto